24 Nov 2017 - 18:30

Geleen

Evenement: Buutesjpas 2017
Waar:Hanenhof Geleen
Wanneer van 24-11-2017 tot 24-11-2017
Tijdstip van 18:30 tot

Extra informatie:
Vrijdag 24 november voor twaalfde keer in Hanenhof ‘Buutesjpas’ staat in teken van het beste van het beste van Limburgs beste buutereedners.

Op het moment dat de grote zaal van De Hanenhof vrijdag 24 november om 19.00 uur opengaat klinkt meteen muziek van Blaoskapel St. Augustinus o.l.v. Jack Notten. Nadat de zaal bijna een uur lang met vrolijke deunen is opgewarmd, opent Awt-Opperflaaris Paul Leenen om 19.55 uur namens ’t Senaat de twaalfde editie van Buutesjpas. Een andere oud-Flaaris en wel Frans Gerards zingt daarna het Limburgs Volksleed. Na de eerste grap van presentator Hub Stassen is het hek van de dam en volgen de lachsalvo’s elkaar in recordtempo op. Buutesjpas is dan begonnen!
De senatoren van De Flaarisse verheugen zich op hun lachen-gieren- en brullen van plezier-feest. De Hanenhof raakt zeker weer zo goed als uitverkocht. Er zijn al veel kaarten gereserveerd. De voormalige leden van de Wieze Raod van Sjtadsvastelaovesvereniging De Flaarisse zorgen samen met een zestal Limburgse buutekampioenen voor een gezellige avond in de feestelijk uitgedoste grote zaal van de ‘Hof der Hanen’. Hub Stassen- zelf ook een grossier in kampioenschappen en andere titels – kondigt de volgende coryfeeën van de bronsgroene buut aan. Quinn Hansen als ‘Coureur in opleiding’, Henrie van Geneijgen worstelt met zijn ‘Sjoonmooder’, Peter Vaasen voelt zich ‘de Druimer’, Silvia Ramakers gaat op pad als ‘Aw vrijster’, Fer Naus voelt zich op zee in zijn sas als ‘Kroeskapitein’, Ger Frenken belt bij mensen aan als controlerende ‘Maeteropnemer’.
Kaarten à 13,50 zijn in Geleen te koop bij de kapsalons Roumen (Markt 52) en Estetica Coiffure, Rijksweg Centrum 45A. De kaartverkoop begint op 1 november. Tickets reserveren is mogelijk, bel Jan Franssen, 06-53873201.