9 Dec 2017 - 20:00

Sittard

Kwebbel & Sjnebbel, “Höb geer ’t al geheurd…?”
Theaterprimeur in Forum Sittard
Sittard, 9 oktober 2017
Kwebbel & Sjnebbel, alias Cyrille Niël en Sjef Schurgers krijgen een eigen theatershow. Kwebbel & Sjnebbel zijn al 22 jaar een icoon op de Vrouwluujzittingen van de Flanelle Lepkes. Als twee oudere dames, praten zij elkaar bij over het wel en wee binnen Sittard en omstreken, hetgeen iedere keer tot grote hilariteit leidt bij de aanwezige vrouwen. Naar aanleiding van dit succes hebben Kwebbel & Sjnebbel als duo wel vaker opgetreden bij openingen of bijv. bij de installatiezitting van de Marotte.
Cyrille: “Ik weet nog goed dat Sjef en ik onze eerste duo-scene speelde, er was direct een goede chemie en dat voelt het publiek. We hebben sinds kort een facebookpagina van Kwebbel & Sjnebbel, waar het vergelijk werd gemaakt met Snip & Snap. Mooi compliment! Super spannend om dit te gaan doen in ieder geval, doelstelling mensen amuseren!” De wens vanuit het publiek voor een eigen productie lag er al een tijdje. De enthousiaste reacties iedere keer na afloop hebben hen doen besluiten om er dit jaar serieus werk van te gaan maken. Nicole Schurgers (o.a. regisseuse van de Zittesje Revuu en van meerdere toneelverenigingen) zal het stuk regisseren en als locatie is gekozen voor het Forum. Sjef: “Het Forum als locatie voelde als logische keuze. Ik weet niet hoe ik het moet uitleggen, maar ik heb wat met het Forum. De zaal in het Forum snakt weer naar theater, daar waar het ooit begon met Mander en Marotte revues, keert nu de lach weer terug. Het Forum heeft een rijke geschiedenis in Sittard, ik ging er vroeger zelf naar de film.” Het is de eerste keer dat er een theaterstuk op deze manier in het Forum zal worden opgevoerd, aldus Natascha Horsch (woordvoerder Forum).
Waar gaat het over?
Vrouw Kwebbel en Sjnebbel zijn getrouwd met 2 broers, die inmiddels beide zijn overleden. Dus beide dames zijn weduwe. Stel je voor, de drukke weken voor Kerstmis. Kerstkaarten moeten worden geschreven, de kerstboom opgezet, dus eigenlijk nergens meer tijd voor. En dan overlijdt plotseling een tante van de koude kant, die zelf geen familie meer heeft. Dus nét nú de taak voor beide dames om de begrafenis te gaan regelen met alle hilariteit van dien.
Over Cyrille & Sjef
Beide heren zijn geen onbekenden in het Sittardse. Cyrille Niël, Auwt Prins Carnaval en naast acteur bij diverse theaterproducties en Grosse Nummer, ook zanger van Sinatra en Toon Hermans repertoire en carnavalsliedjes van de Marotte Sittard. Sjef Schurgers, speler bij het Streektheater Heerlen en het Limburgs Toneel, heeft al jaren een dragende rol in de Sittardse Revuu (3-jaarlijkse productie), die hij de afgelopen keren ook zelf heeft geschreven. Cyrille en Sjef hebben in 1986 de eerste keer samen op de planken gestaan in de Sittardse Revuu. Ook zijn zij inmiddels 18 jaar onderdeel van smartlappenband De Schaamschotten, die jaarlijks o.a. op het Smartlappenfestival in Sittard te vinden zijn.
Wil jij bij deze unieke eerste voorstelling zijn van Kwebbel en Sjnebbel, bemachtig dan dat je een kaartje à € 11,- p.p. bemachtigd voor één van de twee speeldata.
Kwebbel & Sjnebbel “Höb geer ’t al geheurd…?”
Zaterdagavond 9 december: aanvang show 20 uur, zaal open 19 uur
Zondagmiddag 10 december: aanvang show 14.30, zaal open 13.30 uur
Kaartverkoop via www.forumsittard.nl