17 Nov 2017 - 20:11

Tegelen

Jubileumweekend 17-18-19 november

Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 november staat het Jubileumweekend van Vastelaovesgezelsjap D’n Oeles in het kader van het 6×11-jarig bestaan op het programma. In totaal zullen er een viertal evenemeten plaatsvinden in Cultureel Centrum De Haandert.

Het feestweekend wordt vijdagmiddag afgetrapt met de Seniorenmiddag. Humor en muziek staan centraal. Het beste van het beste van Limburgse artiesten staan op de planken in Tegelen. Het programma begint om 14.00 uur en zal rond de klok van 18.00 uur afgelopen zijn. De volgende artiesten zijn present: De Razelfanfaar, Ivo van der Bijl, Trio Ongeplök, Frans Croonenberg, Hub Stassen (tevens presentator van de middag), De Knöppele en Thei en Marij. Deze middag is reeds uitverkocht.

’s Avonds staat voor de jeugd Project 66 geprogrammeerd in De Zaal en De Foyer. In De Zaal wordt R&B/Urban/HipHop en nog veel meer gedraaid. Een van de best draaiende DJ’s te weten Johnny500 zal optreden net als DJ Q-la-lane, Maximus en Bobby Fresh. In De Foyer wordt feestmuziek gedraaid. Arjan Oostrom, DJ GET-A-JOB en DJ FALCO draaien bij Alwin’s Shotjesbar. Kaarten voor deze avond kosten als Early bird € 10,00 (Uitverkocht), Regular € 12,50 en Lazy bird (Avondkassa) € 15,00.

Een dag later op zaterdag 18 november is de Jubileumparty. Om 20.00 uur worden de deuren geopend voor een bijzondere en spetterende avond, die om 20.30 uur start met muziek van DJ Remco. Deze Tegelse DJ vermaakt tijdens deze avond meerdere malen het publiek met swingende muziek. Voor deze Jubileumavond is er een speciale jubileumband geformeerd en deze zullen samen met diverse artiesten optreden. Als eerste is het de beurt aan Sander en Marinho. Maar ook de in Noord-Limburg welbekende Ben Verdellen en De Toddezek zullen samen met de liveband optreden. Natuurlijk ontbreken de Tegelse artiesten niet tijdens deze Jubileumavond waaronder de duo’s Thei en Marij en Marco en Sandra. Deze jubileumparty belooft een spektakel te worden, die je niet mag missen. Kaarten voor deze avond kosten € 7,50.

Het feestweekeinde wordt op zondag 19 november afgesloten met de Jubileumreceptie. Vanaf 14.00 uur bestaat er de mogelijkheid om het jubilerende Vastelaovesgezelsjap D’n Oeles te feliciteren in Cultureel Centrum De Haandert. Tijdens deze middag zullen er ook de nodige muzikale klanken te hoor worden gebracht met een keur aan artiesten zoals DJ Remco, de dansgardes van D’n Oeles, Houps, Oeleskapel Tegels Blood, 2Kwart, Krista Meijer en Dave Ververgaard, Marleen Rutten en De Toddezek.

Entreekaarten verkrijgbaar bij:
Bakker Bart Kerkstraat,
Plus Verbeeten Glazenapplein
Cultureel Centrum De Haandert
en online op www.6x11oeles.nl

Beste lezer van deze Jubileum Nieuwsbrief,

Hierbij ontvangt u (11 maanden vóór de aftrap van het Jubileum) de 1ste  Jubileum Nieuwsbrief van 6×11 Vg. D’n Oeles. Deze Jubileum Nieuwsbrief wordt eens in de 2 maanden uitgegeven.
Langs deze weg willen wij u op de hoogte houden van de activiteiten en de voortgang hiervan in het Jubileumjaar dat van 8 September 2017 t/m 7 september 2018 plaats vindt.

Wenst u de nieuwsbrief niet meer te ontvangen, mail dit naar pp@6x11oeles.nl met de opmerking in het onderwerp: “Afmelden”. Kent u personen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen, zij kunnen zich aanmelden door te mailen naar pp@6x11oeles.nl.

Lucas Jaspers voorzitter 6×11 Vg. D’n Oeles

Welkom bij deze 1ste Nieuwsbrief betreffende het 6×11-jarig jubileum van Vastelaovesgezelsjap D’n Oeles. Ongeveer anderhalf jaar is het jubileumbestuur en diverse commissies reeds bezig met de organisatie en ik kan zeggen “we liggen op schema”.                                                                                       In het begin is het bestuur gekozen en Daarna zijn we begonnen met het treffen van voorbereidingen. De samenwerking en kontakten met D’n Oeles zijn erg goed. De lijntjes met voorzitter Roland Truijens zijn kort en alles gaat in gezamenlijk overleg. Met de loterij is de eerste activiteit gestart. De officiële aftrap zal worden gegeven in september 2017met een interne feestavond. Leuk om te vertellen is, dat de uitreiking van de Gouden Narrenkap door de “Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge” voor het eerst buiten Hoensbroek plaats zal vinden.         Via deze plaats wil ik alle commissieleden van 6×11 veel succes wensen met het commissiewerk. Hopelijk komt alles er zo uit te zien zoals men zich dat voorstelt.

Roland Truijens voorzitter Vg. D’n Oeles

Ook ik heet u van harte welkom bij deze 1ste Nieuwsbrief. Vanaf het moment dat ik drie jaar geleden als voorzitter van Vastelaovesgezelsjap D’n Oeles werd gekozen, zijn we al bezig met het jubileum. Voor het jubileumbestuur hebben we gezocht naar een mix met daarin enkele “oudgedienden” die veel voor D’n Oeles hebben betekend. Ze hebben ervaring en vrije tijd om – mede – van het jubileum een succes te maken, ik kijk dan ook uit naar dit jubileum. Het moet het hoogtepunt worden van een mega lange voorbereiding. Persoonlijk vind ik de uitreiking van de Gouden Narrenkap zeer bijzonder. Wij zijn zeer vereerd dat we het voor elkaar hebben gekregen en de statuten zodanig zijn gewijzigd, dat deze onderscheiding voor het eerst buiten Hoensbroek wordt uitgereikt.                  Met Lucas Jaspers heeft het jubileumbestuur een voorzitter die zijn sporen heeft verdiend binnen de vereniging. Het jubileum moet een feest worden voor heel Tegelen waaraan iedereen – jong en oud – kan deelnemen. Dat devies hebben we het jubileumbestuur dan ook meegegeven.

Jubileumloterij

Vastelaovesgezelsjap D’n Oeles Tegelen is officieel opgericht op 8 september 1951. In september 2017 wordt het feit herdacht dat Vg. D’n Oeles dus 6 x 11 jaar bestaat. Dit wordt onder andere gevierd met : de organisatie van de uitreiking “Gouden Narrenkap” namens het SLV (Samenwerkende Limburgse Vaste-laovendvereniginge); een seniorenmiddag; jeugdavond; jubileumavond en jubileumreceptie.

Voor de organisatie van deze festiviteiten is “Stichting Tegele Laef” gevormd om  alles in goede banen te leiden.

Om een financieel draagvlak te creëren voor de organisatie van een feest voor de gehele Tegelse, Heierse en Steylerse bevolking, wordt er een jubileumloterij gehouden.

Er worden in totaal 1.000 loten verkocht à € 50,00.

Zes maanden lang vinden er 11 trekkingen plaats t.w. in week 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24 en 26 met fraaie geld- en naturaprijzen.
Bij de 2e trekking op vrijdag 24 februari 2017 is er een extra prijs van
€ 2.222,00 en bij de slottrekking is er een hoofdprijs te winnen van € 3.333,00; in totaal zijn er meer dan 120 prijzen te winnen. Ruim 10% winstkansen !

De gekochte loten worden begin januari 2017 door de verkoper bezorgd.
Voor verdere inlichtingen over de loterij kunt u terecht bij Tineke en Gerard Fokkens, Zilverschoon 1, 5931 SB  Tegelen. E-mail loterij@6x11oeles.nl of 077 – 8502695 of 06–51443030 (mobiel Gerard)


Jubileumprogramma in CC. De Haandert

vrijdag         17 november 2017 – Seniorenmiddag
vrijdag         17 november 2017 – Jeugdavond
zaterdag      18 november 2017 – Jubileumavond
zondag        19 november 2017 – Jubileumreceptie
zaterdag     25 november 2017 – Gouden Narrenkap

Museum
In het Jubileumjaar zal er een museum worden ingericht in de Kerkstraat 2A, Tegelen. Hiervoor zijn we nog op zoek naar : oude foto’s, deze zullen worden in- gescand; super 8 films en VHS banden, deze worden gedigitaliseerd of attributen die betrekking hebben op 66 jaar Vg. D’n Oeles. Bent u zo iemand of kent u iemand die nog een van deze spullen op zolder heeft liggen en ze graag in bruikleen wil geven ? Neem dan contact op met : museum@6x11oeles.nl

Website 6×11 Vg. D’n Oeles
We zijn druk bezig met het programmeren van de Jubileumwebsite, die naar alle vooruitzichten medio januari 2017 online zal zijn. Tot die tijd zullen alle berichtgevingen over 6×11 plaatsvinden op de reguliere website www.oeles.nl  en op de Facebookpagina van Vg. D’n Oeles; deze pagina zal na Vastelaovend 2017 aangepast worden met een 6×11 Jubileum uitstraling.