14 Jan 2017 - 20:11

Sint Geertruid

Schintaler komen naar Sint Geertruid
Originele formatie treedt nog maar enkele keren per jaar op

Komend carnavalsseizoen viert CV de Kleindererre haar 6 x 11 jarig jubileum. Dit wordt uiteraard gevierd en er is volop gelegenheid om mee te doen. Het jubileumprogramma is inmiddels rond en de voorbereidingen zijn in volle gang. Een van de highlights uit het programma is het optreden van de Schintaler, zondag 15 oktober. Met de originele bezetting zullen de Schintaler de fanfarezaal te Sint Geertruid helemaal naar hun hand zetten.

15 oktober 2016: Schintaler, live on stage
Het succes van de Schintaler vond zijn oorsprong midden jaren negentig. Met een eigen sound en Limburgse teksten speelden ze menig zaal en feesttent plat. In 2010 kwam er een einde aan het avontuur. De stilte duurde niet lang. De Schintaler zijn inmiddels bezig met een comeback en geven met de originele bezetting van de ‘gouden jaren 90’ een beperkt aantal shows per jaar. De Limburgse formatie zorgt nu nog altijd voor uitverkochte feesttenten en zalen. Door de drukke agenda van enkele leden bij het orkest van André Rieu is het lastig te komen tot Schintaler shows. Toch is het CV de Kleindererre en de Schintaler gelukt om een geschikte datum te vinden en zal in Sint Geertruid een van de weinige concerten van de Schintaler in 2016 plaatsvinden.

De officiële kaartverkoop start zondag 10 juli. Kaarten zijn te koop via www.cvdekleindererre.nl of via diverse verkooppunten. Voor de fans die met zekerheid over kaarten willen beschikken, want er is maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar in verband met de grootte van de fanfarezaal te Sint Geertruid, wordt er zondag 10 juli tussen 11.00 en 13.00uur in Café ’t Centrum, Dorpsstraat te Sint Geertruid een speciale voorverkoop georganiseerd met kaarten tegen het eenmalige en speciale actietarief van € 11,-. Veer höbbe zin drin, höb geer dat auch!?

Het volledige jubileumprogramma:

• 11 nov. 2016: Night of the Prins, oëpening jubileumsezoen CV de Kleindererre
Promskonzér doër de Douane Harmonie Nederland o.l.v. Frenk Rouschop mit natuurlik väöl meziëk, bekinde solisten en Segieterse kolder.
• 12 nov. 2016: Carnaval Zoonder Grens • 22 jan. 2017: Preens Oetrope
• Jan. 2017: Presentatie Jubileumboek • 10 febr. 2017: Galapreuverij
• 14 jan. 2017: Jubileumzitting • 11 febr. 2017: Jubileumreceptie