18 Feb 2017 - 20:11

Venlo

Duurzaamheid is credo bij Bal Maskeej 2017
Op zaterdag 18 februari vanaf 20.11 uur vindt in hotel Wilhelmina in Venlo alweer de achtste editie plaats van Bal Maskeej. Dit alternatieve vastelaovesbal wordt georganiseerd door stamtaofel De Naate Raaf. Bal Maskeej staat dit jaar in het teken van duurzaamheid. De Naate Raaf borduurt daarmee voort op het succes van het Venlose stadskantoor, dat gebouwd is volgens de principes van cradle to cradle (C2C).
Tijdens Bal Maskeej is er dan ook aan diverse relevante zaken gedacht, meldt woordvoerder Roger Jacobs van De Naate Raaf. “Alle aanwezige materialen kunnen eenvoudig hergebruikt worden. Het drinkwater is gezuiverd en door de grote ramen in de zaal komt voldoende licht. Als onze gasten zich prettig voelen, is dat tevens een belangrijk gegeven voor de opwekking van energie. Daarnaast werken we niet met vaste plaatsen voor bezoekers, maar met flexplekken,” aldus Jacobs.
Ook op artistiek vlak is er sprake van cradle to cradle-principes. Zo zijn er bekende artiesten te gast die eerder al eens optraden tijdens Bal Maskeej, en zullen er ook enkele komische anekdotes worden hergebruikt. “Op die manier werken we aan de toekomst”, aldus Jacobs. “In deze vorm kan Bal Maskeej ieder jaar opnieuw probleemloos worden georganiseerd.” De Naate Raaf werkt inmiddels aan een aanvraag voor een Europees duurzaamheidscertificaat.
Stamtaofel De Naate Raaf borduurt voort op een traditie uit 1865, waarin carnavalesk uitgedoste figuren met een vogel op een stok de vastelaovend in Venlo aankondigden. De stamtaofel is vernoemd naar een joekskapel die in de jaren zestig en zeventig bekendheid verwierf met alternatieve carnavalsmuziek.
Kaarten voor Bal Maskeej van De Naate Raaf à 15 euro zijn per direct en uitsluitend verkrijgbaar bij Freddy’s Imaginarium, Jodenstraat 9 te Venlo.