13 Jan 2017 - 20:11

Valkenswaard

Persbericht: Wie wordt kampioen van het 50e Brabants Kampioenschap Tonpraoten?

Voor de 50e maal organiseert de Stichting Tonpraotersconcours Valkenswaard, in samenwerking met de Eerste Valkenswaardse Carnavalsvereniging “Anders dan An¬ders”, het Brabants Kampioenschap Tonpraoten. De inzet van dit kampioenschap met een gouden randje zijn de titel Brabants Kampioen Tonpraoten 2017 en de bekende wisseltrofee de Zilveren Ton.
De 8 finalisten in de 50e editie zijn:
Wichard de Benis uit Best, Arian Compen uit Soerendonk, Jo Deckers uit Veghel, Hans Eijkemans uit Rosmalen, Rien van Genugten uit St. Oedenrode, Boy Jansen uit Budel, Hans Keeris uit Knegsel en titelverdediger Berry Knapen uit Heeze.

De Finale vindt plaats op vrijdag 13 januari 2017.
Het juryvoorzitterschap hierbij is in handen van Drs. Ad Dams uit Waalre.
De voorstellingen worden geopend door muziektéjater DUO VREEMD uit Nuenen.
Muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Valkenswaardse hofkapel i.s.m. Blaaskapel Valkenswaard en presentatie is in handen van Pieter Mikkers en Jan Slenders.
Op vrijdag 13 januari 2017 zal Z.D.H. Prins Fons d’n Urste van Striepersgat de prijzen aan de winnaars uitreiken. Op zaterdag 14 januari en op zondag 15 januari zijn er gala-avonden. Tevens is er op zondag 15 januari een matinee. Alle voorstellingen zijn uitverkocht.
Het concours wordt gehouden in zaal P. Lavrijssen aan de Karel Mollenstraat Zuid 44 te Valkenswaard. Aanvangstijden: avondvoorstellingen om 19.30 uur, matinee om 11.30 uur.
Kaartverkoop voor het concours van 2018 begint op woensdag 18 januari 2016.
Vanaf 10.00 uur zijn kaarten te reserveren via tel. 040.8440213 en 040.2017695.
Meer informatie over het kampioenschap is te vinden op www.bktonpraten.nl

“Persbericht”
Tonpraoters gaan strijden om 50e Brabantse titel in Valkenswaard
Voor de 50e maal organiseert Stichting Tonpraotersconcours Valkenswaard, i.s.m. de Eerste Valkenswaardse Carnavalsvereniging Anders dan Anders, het Brabants Kampioenschap Tonpraoten. Inzet is de felbegeerde titel ‘Brabants Kampioen Tonproaten 2017’ met als bekende wisseltrofee ‘De Zilveren Ton’. Titelhouder is Berry Knapen uit Heeze met zijn creatie:
‘Berry K. uit H. Crimineel’.

Dit 50e kampioenschap wordt gehouden op vrijdag 13 januari 2017.
Galavoorstellingen vinden plaats op zaterdagavond 14 januari, zondagmiddag 15 januari (matinee) en zondagavond 15 januari 2017. De voorstellingen vinden plaats in Zaal P. Lavrijssen, Karel Mollenstraat Zuid 44 te Valkenswaard.

Plaatsing voor de finale verloopt middels een aantal voorronden die, afhankelijk van het aantal inschrijvingen worden gepland op: dinsdag 15, woensdag 16 en dinsdag 22 november 2016. Deelnemers dienen op deze avonden beschikbaar te zijn. Na sluiting van de inschrijving worden het aantal voorronden, de exacte data, deelnemers en indeling van de avonden bekendgemaakt op website www.bktonpraten.nl en via andere media. Bij overschrijding van het maximum aantal inschrijvingen wordt een gereguleerde loting toegepast.
Ook de voorronden vinden plaats in Zaal P. Lavrijssen. Aanvang 19.30 uur. Entreeprijs € 6,-. Kaartverkoop aan de zaal (géén voorverkoop en géén reservering).

De organisatie nodigt hierbij Brabantse Tonpraoters uit zich hiervoor in te schrijven. Van de tonpraoters wordt verwacht dat zij een goed type uitbeel¬den en met de nodige humor een vloeiend en goed verstaanbaar verhaal brengen. Een geteste, gerijpte buut is min of meer een voorwaarde om goed voor de dag te kunnen komen. Inschrijving is mogelijk t/m 15 oktober 2016 bij :

Secretariaat Stichting Tonpraotersconcours Valkenswaard
Braspenninghof 29, 5551 DL Valkenswaard
E-mail: info@bktonpraten.nl
GSM: 06.53703418