8 Jul 2017 - 18:00

Elsloo

Zaterdag 8 juli vindt in Elsloo voor de 8e keer op rij een invasie van artiesten uit alle delen van de wereld plaats tijdens het carnaval mundial. Dit grootse zomerfeest begint met een parade die om 18.00 uur door de historische oude dorpskern trekt. Na deze parade volgt een zwoel zomeravond feest, waarbij veel groepen blijven rondtrekken over het feestparcours en in de straten en op diverse plaza’s optredens verzorgen.

De voorgaande evenementen waren zeer succesvol en boden aan 10.000 tot 15.000 bezoekers een prachtig spektakel en een unieke kennismaking met vormen van muziek, dans, acrobatiek en feestvieren uit de hele wereld. Dit veelal gepaard met prachtige kostuums uit het land van herkomst.

Het festival is uitgegroeid tot een bekend festijn die mensen van het dorp,de regio, maar ook van buiten limburg trekt.

 

Het idee om Carnaval Mundial in het leven te roepen is geboren tijdens een bestuursvergadering van Carnavalsvereniging de Sajelaire uit Elsloo. In het seizoen 2002-2003 bestond de vereniging 50 jaar. Maar omdat 50 geen carnavalesk getal is werd besloten om na het seizoen een zomerfestijn te organiseren. Geen gewone zomercarnaval. Maar Elsloo en omgeving laten zien hoe in de hele wereld (carnavals)feesten gevierd worden.

Grote animator van het eerste uur was Johan Gelissen. Carnaval Mundial werd zijn “kindje”. Met al zijn elan zette hij de schouders er onder. Samen met andere bestuursleden en (Raad van 11)-leden werd het concept uitgewerkt. Johan zocht steeds de zomerkoningin, de hofdames en de deelnemende artiesten uit. Werkcomités werden gevormd. Veel vrijwilligers (ook van buiten de carnavalsvereniging) leverden steeds hun bijdrage aan het spektakel. In het bijzonder vermelden we ook de in 2011 jammer genoeg overleden Piet Ronden. Hij verzorgde o.a. de PR en de externe contacten en zorgde voor sponsorbijdragen.

Sinds 2005 is de organisatie van Carnaval Mundial in handen van de gelijknamige stichting.

De organisatie heeft telkens gezorgd voor een groots en kleurrijk festijn, waaraan dans- en muziekgroepen uit de hele wereld (maar ook uit de eigen regio) deelnamen. De vorige edities werden gemiddeld door 12.000 bezoekers bezocht! Dank aan alle vrijwilligers en sponsoren die hun bijdrage steeds weer leverden.

home aankondiging