18 Feb 2017 - 20:00

Sittard

Aanstormend en gerenommeerd (lokaal) talent samen op de bühne tijdens Finale sjpektakel
Sittard – Traditioneel sluit stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd de zittingenreeks af op de zaterdagavond voor de kinderoptocht. Tijdens dit ‘Finale sjpektakel’ op zaterdag 18 februari betreedt vanaf 20.00 uur weer aan keur aan muzikale artiesten, bands en bekende Limburgse buuttereedners het podium op het podium (!) van Stadsschouwburg De Domijnen.
Eigen bodem
Net als voorgaande jaren vindt deze zitting plaats aan lange tafels en statafels. De Marotte Zitterd is er weer in geslaagd een zeer gevarieerd en kwalitatief hoogstaand programma op de bühne te kunnen brengen, met veel Sittardse elementen en muzikanten van eigen bodem. De jarenlange investering in het bij elkaar brengen van muziek en vastelaovend is nadrukkelijk zichtbaar in het programma. Een kweekvijver aan jonge artiesten en aanstormend talent komt op de bühne voorbij. Zo geven maar liefst twee finalisten van het onlangs gehouden ‘Kinjer Vastelaoves Leedjeskonkoers’ (KVL) acte de préséance. Uiteraard is dat basisschool Gustav Hoefer met het Marotte kinderliedje 2017 ‘Oppetied’. Met dit nummer behaalden de leerlingen een vierde plaats tijdens het KVL. Ook de leerlingen van ‘de Sjtadssjool’ betreden het podium met hun liedje ‘Vastelaovend, dat is kikke’. Hiermee behaalden ze onlangs tijdens het KVL een zeer verdienstelijke 3e plaats. Lisa Schiffler zingt het Marotte tienerliedje, dat voor het eerste sinds het bestaan van de Marotte ook is uitgebracht op cd. Het door Guus Stienen gecomponeerde ‘Dat is ’t ritme in mich’ behaalde de eindstrijd van het Tiener Vastelaovesleedjes Konkoers (TVK).
En nog meer…
Naast dit nieuwe muzikale talent, komen ook de liedjes van de Marotte cd van dit jaar voorbij en zal de vorig jaar jubilerende Sittardse kapel ‘TisNiksentWurtNiks’ het dak van de schouwburg proberen af te blazen. Verder kunt u genieten van optredens van de LVK-finalisten W-Dreej en Don Kiesjot, een kolderieke buut van de Limburgse buuttekampioen uit 2016 Gilbert Petit en de uit de Selfkant afkomstige ‘Kellerjunges’. De muzikale omlijsting wordt vanzelfsprekend verzorgd door de Marottekapel en na afloop van de zitting verzorgt DJacky de afterparty.
Kaarten voor het Finale Sjpektakel zijn te koop in de Marottewinkel (Damesmode Van Neer Eyckeler, Brandstraat 11-15), online in de Marotte webshop (www.marotte.nl) en bij de Uitbalie van de Stadsschouwburg Sittard (www.uitbalie.nl).