10 Nov 2017 - 19:44

Roermond

Inschrijving voor “Uulesjlager 2017/2018” geopend

Artiesten, liedjesschrijvers en componisten die met hun vastelaovesliedje mee willen dingen om voor het komende Vastelaovesseizoen de nieuwe “Uulesjlager” van Sjtadsvastelaovesvereniging D’n Uul te worden, kunnen zich vanaf 1 september tot en met 30 september 2017 digitaal inschrijven op de website www.dn-uul.nl.

Sinds het vorig Vastelaovendseizoen heeft D’n Uul de uitverkiezing van haar jaarlijkse Uulesjlager anders ingericht. De “kemissie Uulesjlager” draagt uit alle inzendingen slechts 1 liedje voor aan het Algemeen Bestuur van D’n Uul om als nieuwe Uulesjlager uit te roepen. Die nieuwe Uulesjlager zal dan tijdens het “Aad op nuuj” evenement op 10 november 2017 door Vorst Dirk I publiek bekend worden gemaakt en voor het eerst gepresenteerd.

D’n Uul streeft vooral naar net zo’n hoge kwaliteit van de nieuwe Uulesjlager als die van vorig jaar: “Alaaf Limburgia” van Sam en Patrick. Die Uulesjlager werd ruim 7.500 keer bekeken op Youtube, ruim 2.700 keer op de Facebookpagina van D’n uul, 700 keer op de website www.dn-uul.nl en heeft deelgenomen aan ’t Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer.

Anonimiteit inzendingen.
Uit alle inzendingen zal uiteindelijk alleen maar de Uulesjlager bekend worden gemaakt, alle overige inzenders blijven strikt geheim: er zullen geen enkele mededelingen worden gedaan over wie nog meer een inzending heeft ingestuurd en er wordt ook geen nummer twee en drie bepaald.
De vertolkers van de Uulesjlager kunnen o.m. een prijzengeld van € 500,- tegemoet zien en optredens tijdens evenementen als o.a. ‘Aad op nuuj’, ‘Nach van de nuuje Sjtadsprins’ en de ‘Sjtasiefestasie’.
De inschrijving is tot en met 30 september a.s. opengesteld voor iedere liedjesschrijver.

Jaarmotto 2017-2018.
Een bron van inspiratie voor veel liedjesschrijvers vormt altijd het jaarmotto van Sjtadsvastelaoves-vereniging D’n Uul. Het jaarmotto voor het aankomend seizoen 2017-2018 is “Vaerdig veur Vastelaovend” (zie foto in bijlage).

Meer informatie over de uitverkiezing van de Uulesjlager, het regelement voor deelname en hoe men in moet schrijven is te vinden op www.dn-uul.nl.