28 Dec 2017 - 14:30

Venlo

13.00 Verkleden in het Ald Weishóes 14.00 Modeshow 14.30 Optocht door de Venlose binnenstad 15.00 Spetterend middagprogramma 16.00 Einde programma

 

Allerkinder veur alle kinder
Maandag 28 december organiseert Stichting Comité Kinderfeesten Venlo Allerkinder in het Ald Weishóes. Tijdens Allerkinder verkleden kinderen zich als vader en moedertje. Vervolgens lopen de kinderen in een gezellige optocht door de Venlose binnenstad en genieten aansluitend van het optreden van Theater Sapperdeflap. Alle kinderen zijn van harte uitgenodigd.

Programma
Tussen 13.00 uur en 14.00 uur hebben de kinderen de tijd om zich te verkleden. Er is voldoende kleding te leen en de kinderen worden gratis geschminkt. Om 14.00 uur start de modeshow. Om 14.30 trekt de optocht door de binnenstad en de kinderen ontvangen bij het stadhuis een medaille van wethouder Jos Teeuwen. De optocht eindigt om 15.00 uur weer bij het Ald Weishóes waar de kinderen verrast worden met chips en limonade, en mogen genieten van een voorstelling van Theater Sapperdeflap. De papa’s, mama’s, opa’s en oma’s zijn welkom om de show bij te wonen, of in het café een drankje te nuttigen. Het programma eindigt om 16.00 uur.

Allerkinder
Ieder jaar organiseert Stichting Comité Kinderfeesten Venlo op 28 december het kinderfeest Onnozele Kinderen, in Venlo Allerkinder genoemd. Venlo kent een lange traditie rond het bijbelse verhaal van Allerkinder en is momenteel nog de enige stad waar deze traditie al zeker meer dan 60 jaar ononderbroken gevierd wordt. Hierdoor heeft het feest dan ook een extra Venloos tintje. De jongens worden volgens de oude traditie gehuld in een colbertjas, een hoed en pijp en soms zelfs met een wandelstok in de hand, en de meisjes krijgen een deftig hoedje, een beetje make-up en misschien zelfs wel een jasje met een bontkraagje. Een dag groot zijn is waar het allemaal om draait.

Allerkinder veur Alle Kinder

Is het motto rond het traditionele kinderfeest dat het Comité Kinderfeesten Venlo organiseert op zondag 28 december a.s.

download de kleurplaat

Ieder jaar is er op 28 december een kinderfeest met gezellige optocht door de binnenstad van Venlo waarbij kinderen zich verkleden zich als vadertje of moedertje. Gehuld in een colbertjas, een hoed en pijp en soms zelfs een wandelstok in de hand loopt “vader” parmantig naast de deftige “moeder” met hoedje, een beetje make-up, een jasje met misschien zelfs een bontkraag en een handtasje.

Tijdens de modeshow mag ieder deelnemertje zich als vader of moedertje aan de andere deelnemers laten zien. Eén dag groot zijn is waar het allemaal om draait.

Venlo kent een lange traditie rond het bijbelse verhaal van Onnozele Kinderen, in Venlo Allerkinder genoemd. Zo is Venlo momenteel nog de enige stad waar deze traditie al zeker meer dan 60 jaar ononderbroken gevierd wordt, waardoor dit feest dan ook een extra Venloos tintje heeft.

Bekijk Allerkinder op YouTube.

Programma Ald Weishóes
Op zondag 28 december start om 13.30 uur het feest met de voorbereidingen voor de modeshow die om 14.00 uur start. De deelnemende kinderen kunnen zich gratis laten schminken. Voor kinderen die thuis geen geschikte kleding voor de optocht kunnen vinden, is er op de dag zelf kleding te leen.
De modeshow wordt gepresenteerd door Bram Holla.

Om ongeveer 14.30 uur start de optocht vanuit het Ald Weishoés door de binnenstad.

Voor het stadhuis wordt het defilé afgenomen door Burgemeester A. Scholten en voorzitter Joep Raemakers van Stichting Comité Kinderfeesten Venlo.

De optocht eindigt weer bij het Ald Weishoés waar ieder kind een leuke herinnering ontvangt.

Rond 15.00 uur worden de kinderen verrast met met chips en limonade én een voorstelling van Rinaldos Jeugdshow.

Tijdens de voorstelling staat het de pappa’s, mamma’s, opa of oma vrij om de show bij te wonen of in het café gedeelte iets te nuttigen.

Dus vergeet niet zondag 28 december te reserveren: Allerkinder veur Alle Kinder