2 Feb 2017 - 20:11

Heerlen

DE VÓT GOES URBAN!
Op 30 en 31 januari en op 1 en 2 februari staat de negende editie van het vasteloavescabaret “Hinge gen Hergod’s vót” op de planken van het Cultuurhuis in Heerlen. Deze show rondom het bekende Heerlense vasteloavesduo Paul & Leo mag zich verheugen in een grote publieke belangstelling en raakte steeds tot op de laatste stoel uitverkocht. Sinds vorig jaar is derhalve een vierde speelavond toegevoegd.
Het vasteloaveskabaret laat oude Heerlense tijden herleven. Het verhaal speelt zich steeds af in café Hinge gen Hergod’s vót. Dat was de bijnaam van een café aan de Klompstraat in Heerlen, op de plek waar nu het leegstaande winkelcentrum “de Klomp” staat. Voor de deur van het café, overigens ook bekend van het gelijknamige liedje van Paul & Leo, stond een betonnen kruisbeeld. Alles wat zich in het café afspeelde, gebeurde “achter de rug van Christus”, die zich daar overigens niks van aantrok, omdat die dat toch niet zag. Het betonnen kruis bestaat nog steeds, maar is bij de sloop van de panden verhuisd naar de overkant, voor het vroegere “Femina”.
Dit jaar moet in de Vót alles urban worden. Hiphop, murals en skateboards zetten het oude café van Suus (Suzy de Laruelle) en haar kostganger Nöl (Leon Fiddelaars) onder druk. Maar uitgerekend de jeugd, Karlijn (Münstermann) en Pieter (Roberts), kan daar weinig enthousiasme voor opbrengen. En wat moet Kerkraadse Lewie (Roger Lataster) met die Heerlense aanstellerij? Moet er een muur rond Kerkrade, of misschien een muur om Heerlen? En aan welke kant van de muur komt Landgraaf dan te liggen?
Weer volop komische verwikkelingen, met een sterrol voor Heerlens meest bekroonde vasteloavesduo Paul (Münstermann) & Leo (Keularts) en de speciale gasten: singer/songwriter Ton Engels, de buuttekampioen van 2016, Gilbert Petit en (uiteraard) livemuziek van het onvolprezen Toebak Combo.
Kaarten kosten 17,50 euro te verkrijgen aan de kassa van het Cultuurhuis of te bestellen via een mailbericht aan: paulenleo@gmail.com.
Paul & Leo zijn overigens nog steeds in de race voor een finaleplek voor het Limburgs Vasteloavesleedjes Konkoer, dat dit jaar in Heerlen wordt georganiseerd. Op vrijdag 20 januari, tussen 18.00u. en 20.00u (herhaling op zaterdag 21 januari tussen 10.00u. en 12.00u.) is hun inzending als nummer 58 te horen, met de toepasselijke titel: Sjtumme! En dat doen we natuurlijk allemaal …

HINGE GEN HERGOD’S VÓT

De revue HINGE GEN HERGOD’S VÓT zal in 2017 alweer voor de negende keer in het Cultuurhuis aan de Sittarderweg te Heerlen plaatsvinden.

Ook nu zijn er weer vier voorstellingen.

U kunt kiezen uit de voorstellingen op:

maandag 30 januari 2017

dinsdag 31 januari 2017

woensdag 1 februari 2017

donderdag 2 februari 2017

Reserveer uw kaarten want op is op. Stuur een mail naar: paulenleo@gmail.com