Drie bestuursleden van de Sjeng Kraft Kompenei (SKK) in Maastricht, organisator van onder meer De11devande11de op 11 november op het Vrijthof in Maastricht, beginnen een eigen evenementenstichting. Het gaat om Jordie Nulens, Marcel Loozen en Petra Theunissen die volgens een persbericht van de SKK onlangs hun bestuurstaken hebben neergelegd. De SKK gaat nu met een voorlopig bestuur verder met daarin Nicole van Wordragen, zangeres Beppie Kraft en Rob Knubben, de zoon van Beppie. Daarmee lijkt een einde te komen aan de langslepende ruzie binnen de Sjeng Kraft Kompenei. De vertrokken bestuursleden kregen volgens Dagblad de Limburger ruzie met de familie Kraft omdat de zoon van Beppie geld zou verdienen aan het organiseren van het feest op 11 november op het Vrijthof. Ook was er onvrede omdat er nog nooit één cent van de winst is uitgekeerd aan een goed doel, terwijl dat oorspronkelijk wel de bedoeling was. Beide partijen namen juristen in de arm om een compromis te bereiken.

De drie vertrekkende bestuursleden gaan nu een eigen stichting oprichten en een nieuw, nog nader te bepalen, carnavalsevenement organiseren. Het trio heeft daarvoor geld gekregen uit het garantievermogen van de SKK. Daarnaast komt er een gemeenschappelijk ‘GoedeDoelenFonds’ vernoemd naar accordeonist Sjeng Kraft, de vader van Beppie. Het fonds, gevuld met ruim 100.000 euro gaat de komende twee jaren gefaseerd bedragen uitkeren aan goede doelen. Het fonds zal worden beheerd door een commissie van vijf personen.

Lees hier het complete persbericht van de Sjeng Kraft Kompenei:

Persbericht: Oprichting ‘GoedeDoelenFonds Sjeng Kraft’

Maastricht, 4 december 2017
De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) stelt een deel van haar vermogen ter beschikking voor goede doelen. Om de uitkering van het geld dat gereserveerd is voor goede doelen gefaseerd uit te keren, wordt een GoedeDoelenFonds opgericht. Het fonds wordt dan ook vernoemd naar Sjeng Kraft.

Samenstelling GoedeDoelenFonds
Het GoedeDoelenFonds zal worden beheerd door een commissie bestaande uit vijf natuurlijke personen. Onlangs hebben drie bestuursleden van de Sjeng Kraft Kompenei hun bestuurstaken bij de SKK neergelegd. Zij gaan een eigen stichting oprichten en een nieuw, nog nader te bepalen, evenement organiseren. Een afgevaardigde van deze nieuwe stichting blijft verbonden aan het GoedeDoelenFonds en maakt deel uit van de commissie die het GoedeDoelenFonds gaat beheren. Ook een van de huidige SKK-bestuurders zal plaatsnemen in het GoedeDoelenFonds. De overige drie vacatures van de commissie worden zo spoedig mogelijk ingevuld.

Afsplitsing met garantievermogen
Om de nieuw op te richten stichting een financiële basis te geven, is gekozen voor een afsplitsing met een garantievermogen. Dit voor het geval zich rondom het nieuw te organiseren evenement onvoorziene omstandigheden voordoen zoals het overlijden van de Koning of terroristische dreigingen en het evenement geen doorgang kan vinden. De Sjeng Kraft Kompenei werkt zelf al jaren met een dergelijk garantievermogen.
Het resterende bedrag, te weten ruim 100.000 euro, komt daarmee vrij voor goede doelen en wordt op een aparte rekening gestort. Dit bedrag zal de komende twee jaren gefaseerd uitgekeerd worden aan goede doelen die verband houden met de uitgangspunten van de Sjeng Kraft Kompenei. Deze doelen worden zelf gezocht door de commissie van het GoedeDoelenFonds.

Sjeng Kraft Kompenei De Sjeng Kraft Kompenei is opgericht in 2000 en wil de herinnering aan componist, tekstschrijver, arrangeur en accordeonist Sjeng Kraft levend houden. Zij zetten zich bovendien in voor het behoud van het authentieke en kwalitatieve Limburgse carnavalslied en Limburgs grootste cultuurgoed, de vastelaovend. Haar meest bekende activiteit is de opening van het provinciale carnavalsseizoen op 11 november: de11devande11de.