De Wienkes Truuj Ruezel Bend heeft met het liedje ‘Viva Vastelaovend’ het 24ste Oësjbiks Vastelaoves Leedjeskonkoers gewonnen. Afgelopen vrijdag op tien november om 20.11 uur vond het 24ste Oësjbiks Vastelaoves Leedjeskonkoers plaats in MFC de Oirsprong in Oirsbeek. Dit konkoers wordt ieder jaar druk bezocht en er nemen een recordaantal deelnemers aan mee. De Oësjbikse Artiesten brachten in twee rondes dertien nieuwe sjlagers en dus voor de jury de moeilijke taak om tot een uitslag te komen. Even na middernacht kwam uiteindelijk toch het verlossende woord er uit en werd de uitslag bekendgemaakt. De winnaars van het Oësjbiks Vastelaoves Leedjeskonkoer 2017 zijn “Wienkes Truuj Ruezel Bend” met hun sjlager: “Viva Vastelaovend” op de voet gevolgd door de nummer 2, “BAD’s” met hun sjlager: “Jao ich wil” en de nummer 3: “De Twiefelaere” met hun sjlager:”Limburg”.