Jos Peeters heeft het Liedjesmatinee in Hegelsom gewonnen met zijn liedje ‘Ut is vurbeej’. Peeters, voorzitter van Carnavalsvereniging de Tuutekop, won voor het eerst het Liedjesmatinee. van CV De Tuutekop ontvingen we onderstaand verslag:

Voorzitter Jos Peeters wint Liedjesmatinee Hegelsom.
Voorzitter Jos Peeters van Carnavalsvereniging de Tuutekop heeft op zondagmiddag 12 november het Liedjesmatinee in Hegelsom gewonnen. Met zijn liedje Ut is vurbeej won Jos voor het eerst het Liedjesmatinee.
Zelf had Jos twee wensen: “Na 18 jaar weer een keer zichzelf kunnen programmeren voor de Zittingsavond” en “Hoger eindigen dan de Happy Hotdogs”. Beiden wensen gingen afgelopen zondag in vervulling, met een aanstekelijk en mooi ingetogen liedje, geschreven door Jos zelf en met muziek en arrangement van ’t Tuutecollectief, een samenwerkingsverband van bekende Hegelsomse muzikanten: Geert Josten, Cor van Disseldorp en Paul Verstappen.
Uitslag volwassenen 2017:
1. Ut is vurbeej Tekst: Jos Peeters Muziek: ‘t Tuutecollectief Zang: Jos Peeters
2. Weej ziën d’r weg va! Tekst: Koen Hendrikx Muziek: Paul Verstappen Zang: Happy Hotdogs (Rob van Helden, Roel Beerkens, Maarten Lenssen, Vincent Buijssen, Jasper van Rens en Robert Claessens)
3. Naat huûj op en sperjusbed Tekst en Muziek: Noël Knops en Twan van de Rijdt Arrangement: ‘t Tuutecollectief Zang: Noël Knops en Twan van de Rijdt

Bij de jeugd hebben de jongste meiden de beker gewonnen. Teuntje, Ize en Lynn vierden Fiest en dat vierden iedereen in de Tuutetempel graag met ze mee!
Uitslag Jeugd 2017:
1. Fiëst Tekst: Geert Josten, Teuntje en Marieke Claessens Muziek: ‘t Tuutecollectief Zang: Teuntje Claessens, Ize Joppe en Lynn van Houtum
Winnaarsfoto, met dank aan onze hoffotograaf Marcel Hakvoort!
2. Vastenoavend in Limburg Tekst: Cor MJ van Disseldorp Muziek: Cor MJ van Disseldorp Zang: Net op Tied (Faith van Disseldorp en Silke Knops)
Tevens inzending voor het TVK2018 namens Hegelsom!
3. Weej viere de vastenoavend Tekst: Geert Josten Muziek: ‘t Tuutecollectief Zang: de Hegga Megjes (Froukje Verstappen, Imke v/d Sterren en Neeltje Claessens)
4. Biëstig fiëst Tekst: Emiel Zanders Muziek: ‘t Tuutecollectief Zang: Eigewieze Kuukes (Renske Claessens, Janne Manders, Louke Janssen en Fleur Craenmehr)
5. Heis met os de Zeile Tekst: Wilbert Zanders Muziek: ‘t Tuutecollectief Zang: Sjaak Spreeuwenberg en de Zendpiraten (Linde in het Zandt, Wilbert Zanders, Ruud Zanders en Leon Faessen)
6. Ut podiumbiëst Tekst: Ruud Zanders Muziek: ‘t Tuutecollectief Zang: de Kakelende Kiepe (Mieke Zanders en Jill Martens)
7. Zoe zien weej! Tekst: Marij Janssen en De Heijno’s Melodie: Marij Janssen Muziek: ‘t Tuutecollectief Zang: De Heijno’s (Chris Verstappen en Roeland Cleuren)
8. Gewoen en carnavals welske Tekst en Melodie: Jan Jacobs Muziek: ‘t Tuutecollectief Zang: Jan Jacobs

Kijk voor meer informatie over de deelnemers en de liedjes op facebook: https://www.facebook.com/tuutekop/ of op de website: www.tuutekop.nl