In Maasniel zal tijdens carnaval geen optocht meer door de straten trekken. In plaats daarvan wordt er in het Roermondse stadsdeel een nieuw carnavalsevenement georganiseerd dat een provinciale uitstraling moet krijgen.

Dat hebben carnavalsvereniging De Katers en de oud-prinsenclub SJNAPS bekendgemaakt.

In de Raadhuisstraat in Maasniel wordt op carnavalszondag de Vastelaoves Villaasj georganiseerd. Dat is een “vastelaovesdorp” met meerdere podia waarop optredens plaatsvinden. Bezoekers die normaal keken naar de optocht kunnen voortaan kijken naar creaties van carnavalisten in het “vastelaovesdorp”.

De organisatoren omschrijven Vastelaoves Villaasj als: “een carnavalesk openluchtspektakel met veel vermaak en ruimte voor creatieve ideeën van iedereen”. Ook de mensen die normaal deelnamen aan de lokale optocht krijgen een plek in het nieuwe programma.

Geen optocht meer in Maasniel
Vastelaoves Villaasj nieuwe impuls voor carnavalszondag

In Maasniel, het katerrijk tijdens de carnavalsdagen, gaat de carnavalszondag op de schop. Traditiegetrouw trekt al vele decennia op zondag de optocht. VV de Katers brengt onder de titel Vastelaoves Villaasj een compleet vernieuwend vastelaovesfestival voor jong en oud. Op 11 februari 2018 vindt de eerste editie plaats op en rond de Raadhuisstraat.

VV de Katers en de oud-prinsenclub SJNAPS hebben nauw samengewerkt om te komen tot een geheel nieuwe en onderscheidende opzet van de carnavalszondag. Een aparte organisatie zal worden opgezet om het concept te realiseren. De carnavalszondag verdient volgens de bijna zeventigjarige carnavalsvereniging een nieuwe impuls. Vastelaoves Villaasj belooft dé nieuwe publiekstrekker te worden; een carnavalesk openluchtspektakel met veel vermaak, ruimte voor creatieve ideeën van iedereen en ook de deelnemers aan de traditionele optocht krijgen een plek in het verrassend andere programma. Bezoekers komen ogen en oren tekort om alle gebeurtenissen in Vastelaoves Villaasj te bekijken en te beleven.

De Raadhuisstraat, Betjesplein, Pastoor Slangenpad en Dokter Molplein worden omgetoverd tot een knus en gezellig vastelaovesdorp, waar voor elk wat wils te doen zal zijn. Jong en oud komen er aan hun trekken. Op meerdere podia vinden er verrassende optredens plaats, presenteren groepen en individuen zich in de meest bijzondere uitdossingen. De optocht trekt dan wel niet meer rond, maar de bezoekers kunnen zich wel aan fraaie, humoristische en op de actualiteit inspelende creaties vergapen tijdens hun rondgang in Vastelaoves Villaasj. Ze kunnen zich er laten schminken, meedoen aan allerlei carnavaleske activiteiten. Natuurlijk wordt er voor een natje en droogje gezorgd. Vastelaoves Villaasj moet uitgroeien tot een interactief vastelaovesfestival van, voor en door de echte vastelaovesvierders in en buiten Maasniel. Laat je onderdompelen in een vastelaovesfestival dat je nog nooit eerder hebt meegemaakt.

De eerste editie van Vastelaoves Villaasj zal plaatsvinden op carnavalszondag 11 februari 2018. Mensen die leuke ideeën hebben, mee willen denken en werken en/of een bijdrage willen leveren aan dit vernieuwende vastelaovesconcept worden opgeroepen zich te melden via info@vastelaovesvillaasj.nl. Ook kun je een eerste informatieve bijeenkomst bijwonen op woensdag 27 september a.s. om 19.30 uur in Café-Zaal ’t Dörp, Raadhuisstraat in Maasniel.

Tekeningen/sfeerimpressies: Gerard Nizet