Tijdens de jaarlijkse barbecue voor finalisten van de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK), is voor het eerst een eigen LVK-biertje, de Bertha 11, gepresenteerd. Het bier is vernoemd naar Bertha Paulissen, mede-oprichter van het LVK en oud wethouder van Geleen.
Initiatiefnemers zijn de Maastrichtse zangeres Katja Henz en het Valkenburgse zangduo Andy (Croonenberg) en Roy (Willems).

Lees hier het persbericht:

LVK-FINALISTEN PRESENTEREN EIGEN LVK-BIER
In het diepste geheim waren enkele echte vastelaovesgekken, midden in de zomer, druk in de weer met het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Niet met het maken van de juiste melodielijn of de perfecte tekst, maar met het creëren van een heerlijke smaakcombinatie. Ingrediënten zoals hop, tarwe en water moesten resulteren in een heerlijk en uniek LVK-biertje.
Komende zondag wordt dit LVK-bier feestelijk onthuld tijdens de jaarlijkse LVK-Barbecue, waarbij een groot gedeelte van de LVK finalisten van 2017 aanwezig zullen zijn.
Initiatiefnemers zijn de Maastrichtse zangeres Katja Henz en het Valkenburgse zangduo Andy (Croonenberg) en Roy (Willems). Katja: “Sinds enkele jaren is het een traditie om in de zomer een LVK-Barbecue te organiseren waar een groot gedeelte van de finalisten (zowel tekstschrijvers als uitvoerders) van het voorafgaande LVK elkaar treffen. Dit initiatief is in het leven geroepen omdat de finaleavond van het LVK altijd een erg hectische avond is die ontzettend snel omvliegt. Je hebt dan niet echt de tijd om eens rustig met elkaar te praten”.
Roy: “Tijdens de halve finale van het afgelopen LVK riepen Katja, Andy en ik gekscherend ‘als wij dit jaar samen in de finale komen, dan organiseren wij de volgende LVK-Barbecue’. Nou, belofte maakt schuld, want gelukkig stonden we beiden in de finale in Heerlen op het podium. Normaliter wordt de barbecue georganiseerd in de woonplaats van de organiserende partij, alleen Katja woont in Maastricht en Andy en ik in Valkenburg. We moesten dus op zoek naar een andere locatie.
Andy: “Al snel legden we de link naar Gulpen. Nee, niet omdat ik daar vandaan kom, maar omdat in Gulpen de Gulpener Bierbrouwerij ligt, hoofdsponsor van het LVK. Zij hebben sinds een jaar een eigen horecaconcept met een microbrouwerij waar je eigen bier kunt brouwen. Na een gesprek met de uitbaters Yves Geraedts en André Köppen zijn we midden in de zomer bij elkaar gekomen om samen met Henk Hover; presentator van het LVK, John Habets; Bestuurslid van het LVK en een team van het Gulpener BrouwLokaal ons eigen bier te creëren”.
Het bier krijgt een bijzondere naam: namelijk “Bertha 11”, vernoemd naar de bedenkster van het LVK; Bertha Paulissen. Komende zondag, 3 september zal het bier tijdens de jaarlijkse LVK-Barbecue, omstreeks 17.00 uur worden gepresenteerd in het Gulpener BrouwLokaal, Rijksweg 19a te Gulpen. Het bier is als special edition in beperkte oplage gebrouwen en is verkrijgbaar in de Bierwinkel en op tap in het BrouwLokaal en tijdens de Gulpener Hopoogst op 10 september.