Het Venloos Vastelaovesgezelschap Jocus in Venlo heeft de afgelopen weken 25 nieuwe vastelaovesliedjes binnengekregen. Dat zijn er vier meer dan vorig seizoen. Opvallend is volgens Jocus de deelname van veel nieuwe tekstschrijvers en componisten. Omdat er slechts 11 liedjes naar de finale op zaterdag 30 september mogen, is er een voorselectie op zaterdag 26 augustus. Lees het het bericht van Jocus:

Veurselectie 2017: miër inschriévinge en nieje deilnemers

Leefs 25 leedjes zien ingeschreve veur de Veurselectie van Jocus. Det zien 4 leedjes miër as ‘t veurig jaor. Opvallend is ein aantal nieje schriévers en kômponiste die meidoon.

De Veurselectie in de Venlonazaal is beslaote veur de deilnemers en vindt plaats op zaoterdaag 26 augustus. Onder de deilnemende leedjes zitte inkele aeve leuke as verrassende combinaties van zengers en zangeresse. Leuk is auk ein aantal deilnemers vanoét de Herfshane as auk oét de Venlose Revue die meidoon. D’r is vuuël variatie in de deilnemende leedjes; van klassieke- en niejerwetse vastelaovesleedjes en van wals wies rèp.

Tiédes de Veurselectie waere door de vakzjurie de finaliste gekaoze veur Opus Jocus Leedjesaovend.
De Leedjesaovend wuurt gehalde op zaoterdaag 30 september in Theater de Maaspoort. De kaartverkaup begint aan ’t ind van de zomervekantie op zondaag 27 augustus.

Foto: De winnaars van 2016