Vanwege het 200-jarig jubileum van de Koninklijke Harmonie van Horst en het 55-jarig jubileum van carnavalsvereniging D’n Dreumel uit Horst heeft stichting Horster Revue, in samenwerking met beide verenigingen, besloten weer het initiatief te nemen tot een revue. Deze productie van eigen bodem zal in april en mei 2018 te zien zijn tijdens 7 voorstellingen in de Mèrthal in Horst. De schrijvers zijn al ruim twee jaar bezig en het verhaal is bijna voltooid. De organisatie en regie waren het afgelopen jaar druk doende spelers, zangers, zangeressen, muzikanten, dansers, danseressen, mensen van licht, geluid, kleding, grime en decor te rekruteren. Inmiddels heeft zich al een enthousiast en gedreven team van deelnemers gemeld. De speeldata liggen ook vast: 7 voorstellingen eind april en begin mei 2018. Meer info binnenkort op www.horsterrevue.nl.

Lees hier het persbericht:

Horst maakt zich op voor een nieuwe revue

Na de succesvolle revues van 2007 en 2012 staat in 2018 in Horst alweer de volgende revue op stapel: OÊT D’N TIÊD. Deze grote productie van eigen bodem zal in april en mei 2018 te zien zijn tijdens 7 voorstellingen in de Mèrthal te Horst.

Jubilerende verenigingen als solide basis
In het kader van het 200-jarig jubileum van de Koninklijke Harmonie van Horst en het 55-jarig jubileum van carnavalsvereniging D’n Dreumel uit Horst heeft stichting Horster Revue, in samenwerking met beide verenigingen, besloten weer het initiatief te nemen tot een revue. De schrijvers zijn al ruim twee jaar bezig en het verhaal is bijna voltooid. De organisatie en regie waren het afgelopen jaar druk doende spelers, zangers, zangeressen, muzikanten, dansers, danseressen, mensen van licht, geluid, kleding, grime en decor te rekruteren. Inmiddels heeft zich al een enthousiast en gedreven team van deelnemers gemeld. De speeldata liggen ook vast: 7 voorstellingen eind april en begin mei 2018.

Een ludieke duik in Horster historie
In deze revue wordt het verleden van Horst met een grote knipoog naar de vaderlandse geschiedenis herschreven. Welke gebeurtenissen die in Horst hebben plaatsgevonden, hebben de loop van onze geschiedenis bepaald? Waar ging het mis, waar ging het goed en waar ging het goed mis? Echte en alternatieve feiten wisselen elkaar af.

Drie jongemannen maken ‘per ongeluk’ enkele reizen door de tijd en belanden in het Horst van toen, maar dan ook echt ‘van toen’. Het leidt tot verrassende ontmoetingen, spannende avonturen, komische dialogen en spetterende dansen. Herkenbaar en hilarisch. En lang niet allemaal Oêt d’n tiêd.

De aftrap is gemaakt
Zaterdag 1 juli heeft de kick-off plaatsgevonden. De deelnemers hebben elkaar even kunnen zien en het verhaal en de organisatie zijn besproken. De geestelijke vaders van deze Revue, Ger Gubbels en Wim Hendrix, gaven in vogelvlucht een toelichting op de inhoud van dit nieuwe schouwspel. Na diverse brainstormsessies kwamen alle puzzelstukjes bij elkaar. Amusement en humor zijn belangrijke ingrediënten; het wordt een kolderieke reis, kriskras door de geschiedenis van Horst.
De vernieuwde website van de Hôrster Revue zal binnenkort worden gelanceerd. Deze is te vinden op www.horsterrevue.nl. De laatste nieuwtjes en updates zijn nu al te lezen op de facebook-pagina @HorsterRevue.