Het LGOG Kring Ter Horst en carnavalsvereniging D’n Dreumel organiseren zondag 25 juni in cultureel centrum ’t Gasthoês in Horst een themamiddag over het Horster dialect. De middag begint om 12.00 uur en duurt tot omstreeks 17.00 uur. In de Muzikantine wordt door diverse bands dialectmuziek gemaakt. In de foyer is er een afwisselend programma van mensen die voorlezen uit eigen geschreven werk. De zonen van Jan Verheijen (‘Jan van Teng’) lezen voor uit werk van hun vader en de Kloscommissie is present.

Boven de foyer, op het balkon, vindt het serieuzere werk plaats. Daar wordt Horster les gegeven door meister Klosjaar, Ger Gubbels. Op humoristische wijze worden deelnemers bekwaam in het gebruik van het Horster dialect. De les start om 12.00 en om 14.00 uur. Daarnaast presenteert LGOG Kring Ter Horst een lezing van ongeveer 45 minuten over Limburgse dialecten in het algemeen en het Horster dialect in het bijzonder. Ook deze lezing vindt tweemaal plaats, om 13.00 uur en om 15.00 uur. De lezing wordt verzorgd door Pierre Bakkes uit Montfort. Hij is een autoriteit op dialectgebied, heeft veel gepubliceerd (en nog) en is ook regelmatig te gast op L1-televisie.

De toegang voor deze middag is zowel voor leden van LGOG als voor niet-leden gratis.