De SMV, de Samenwerkende Mestreechter Vastelaovendsvereiniginge, doet een oproep aan alle Maastrichtse vastelaovesverenigingen om te komen praten over de toekomst van de vastelaovend in onze hoofdstad. Volgens Huub Sour van de SMV hebben de verenigingen veel gezamelijke doelen en wil iedereen de tradities in leven houden. ‘Veer constateren aoch dat ’t d’r neet gemekeliker op weurt. Saame wille veer mèt alle vastelaovendsvereiniginge vaan mestreech nao dinke euver de towkoms‘, aldus Sour in zijn uitnodiging op facebook en de website aan alle Maastrichtse carnavalsverenigingen. De bijeenkomst is 6 juni in Gemeenschapshuis Klaekeburg in het Maastrichtse kerkdorp Heugem. Lees hier de oproep van de SMV op facebook:

Bèste Vastelaovendsvereiniginge vaan Mestreech,

Veer es samenwerkende vastelaovendsvereiniginge vaan Mestreech, zouwe ‘t fijn vinde es alle Vastelaovendsvereinegingen in Mestreech saame mèt us vaan gedachte wèlle wissele euver de towkoms vaan de Vastelaovend in gans Mestreech.

Es SMV vereiniginge organisere veer al hiel gèt jaore samen mèt de Tempeleers in de binnestad ,de carnaval in de wieke vaan Mestreech.
‘N eeder gief dao op zien eige meneer invölling aon, mer veer höbbe aoch väöl gemeinsjappelek . De sjariteit, get veur dien wiek wille doen, de carnaval leveteg hawwe, steit bij us veurop.

Veer wille dee sjoen traditie vaan carnaval gere leveteg hawwe. Veer constateren aoch dat ’t d’r neet gemekeliker op weurt.
Saame wille veer mèt alle vastelaovendsvereiniginge vaan mestreech nao dinke euver de towkoms.

Gere zouwe veer un aofgevaardigde vaan twie lui vaan eur vereingeging wille tegekoume in de Klaekeburg in Heugem op dinsdag 6 juni om 20.15 uur.

Geer kint uuch op geve via ’t emeeladres info@smv.nl

Huub Sour Veurzitter SMV