De hoge Blerickse carnavalsonderscheiding, De Worteletruuj 2017, is toegekend aan De Blerickse Krant. Dat heeft de jury van de Worteletruuj besloten. De jury eert daarmee de oprichters en huidige makers Luud en Lenie Smeets (foto).

Het echtpaar Luud en Lenie Smeets is de drijvende kracht achter de Blerickse Krant. Samen vormen zij de redactie van dit blad dat een oplage heeft van 12.000 exemplaren. De inwoners in Blerick, Hout-Blerick en Boekend worden tweewekelijks op de hoogte gesteld van nieuws van verenigingen en organisaties. De krant die dit jaar de twintigste jaargang ingaat, vervult daarmee een belangrijke maatschappelijke functie en wordt al jaren door de lezers hoog gewaardeerd.

De Worteletruuj wordt ieder jaar toegekend aan personen of organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt op lokaal, regionaal en/of landelijk gebied. De lijst van laureaten is lang en is te vinden op de www.wortelepin.nl . De uitreiking is ontstaan op initiatief van het voormalig Fonds Sociale Aktiviteite en wordt heden ten dage voortgezet door de Blerickse carnavalsvereniging De Wortelepin.

De onderscheiding wordt uitgereikt tijdens het 43e Groët Gala Worteletruuj. De opbrengst van het gala gaat naar een goed doel, dat in overleg met de laureaat wordt bepaald. Het Groët Gala Worteletruuj vindt plaats op dinsdag 21 februari in ’t Raodhoës in Blerick. Informatie over de kaartverkoop via sikkertaris@wortelepin.nl .