De regionale publieke omroep van Limburg, L1 heeft samen met de beste vastelaovesvereniging van Heerlen, VV de Winkbülle, aangifte gedaan van de diefstal van het gloednieuwe LVK-logo 2017. Het peperdure logo werd afgelopen vrijdag door een lvk-deelnemer na afloop van de 1e halve finale van het LVK zonder toestemming meegenomen uit de studio van L1. De daders, halve finalist de Auwt Prinse Zöstere uit Susteren, hebben geprobeerd via een zielig in-mekaar-geknutseld persbericht (vol grammaticale fouten) de diefstal in de schoenen van een ander te schuiven. Lees hier het laffe persbericht uit Susteren:

Persbericht Auwt Prinse Zöstere.
Auwt Prinse Zöstere behoeden organisatie LVK voor financiële tegenvaller.
Vrijdag 6 januari tijden de eerste halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer, presenteerde de organiserende Winkbülle vol trots een prachtige banner waarmee het LVK van 10 februari as extra onder de aandacht gebracht kan worden. Deze banner viel ook erg in de smaak bij een paar onverlaten die er op een onbewaakt moment in slaagden zich het dundoek onrechtmatig toe te eigenen. Ondanks de nagenoeg waterdichte beveiliging van de L1 studio wisten de batteraven met de prachtige banner naar buiten te sluipen. Toevallig namen de Auwt Prinse Zöstere aan de betreffende halve finale deel met hun nummer Höbse Doeve………… Waakzaam en daadkrachtig als altijd hadden de Auwt Prinse het voorval gelijk in de sjmieze. Op professionele wijze wisten zij de daders te overmeesteren en konden zij het reclame object in veilige bewaring stellen. Omdat op dat moment niemand van de Winkbülle meer aanwezig was werd besloten het doek mee naar Susteren te nemen. Vrijdag as tijdens de volgende halve finale zal een afvaardiging van de Auwt Prinse het doek weer netjes overhandigen aan de LVK organisatie zodat het ook de komende halve finales prominent in beeld gebracht kan worden.

Tot zover de volstrekt belachelijke poging van de Auwt Prinse Zöstere om voortaan als ‘helden’ door het leven te gaan. Want dat de Auwt Prinse Zöstere de daadwerkelijke dieven zijn, is zo klaar als een klontje. Blijkbaar waren de bejaarde heren vergeten dat ze in een TV-STUDIO te gast waren!!!!! In een studio staan camera’s ALTIJD, MAAR DAN OOK ALTIJD, AAN!!!!!!!

De diefstal was daardoor live op tv te zien en het fragment is ook voor eeuwig in het L1-archief opgeborgen. Op het moment dat L1-presentator Henk Hover de samenvatting aankondigde, haalden de halve finalisten uit Susteren linksboven in beeld het logo weg. Bekijk HIER hoe de Auwt Prinse Zöstere het LVK-logo stelen.

L1 is gisteren met de beelden onder de arm aangifte gaan doen. ‘De diefstal is volstrekt ontoelaatbaar‘, zegt Lei Houben hoofdredacteur van L1. ‘Zijn we een keertje gastvrij, wordt meteen de zaak leeggehaald. Volgend jaar zullen de halve finales zonder artiesten gaan plaatsvinden‘, aldus een boze Houben. Bij VV De Winkbülle zijn ze zo pissig dat een reactie op dit moment nog niet mogelijk is. Ook niet van voorzitter Paul Frissen. De Stichting LVK laat een groep deskundigen momenteel nog eens goed naar het liedje ‘Höbste doeve’ luisteren of er toch niet toevallig sprake is van plagiaat. ‘Dan kunnen we eventueel het nummer nog uit de wedstrijd halen‘, aldus LVK-woordvoerder Rob Aspro.

Foto: de trotse Auwt Prinse na hun geslaagde reddingsaktie.