De organisatie van het ALVK, het Alternatief Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoers, Zaate Hermenie Dikke Neut uit Herkenbosch (De Boesj) stoort zich aan het feit dat er zoveel slechte artiesten zijn toegelaten tot de halve finales van het LVK2017. De club overweegt juridische stappen of gratis verstrekken psychologische bijstand. Enkele leden van de Zaate Hermenie, die ook lid zijn van de plaatselijke motorclub, hebben gistermiddag de redactie van L11Alaaf bedreigd en geëist dat een persbericht over deze kwestie gepubliceerd zou worden. ‘Normaal zwicht ons team niet voor terreur, maar nu voelen we ons toch gedwongen in te gaan op de eisen van Dikke Neut‘, aldus L11Alaaf-chef Tom Doesborg die net als Toon Hermans, Godfried Bomans en Joseph Luns drager is van de Orde van de Gulden Humor. Hier dan, onder stevige druk, het persbericht:

PERSBERICHT

Koningsbosch, 9 januari 2017

Organisatie Alternatief Limburgs Vasteloavesleedjes Konkoers (ALVK) overweegt juridische stappen of gratis verstrekken psychologische bijstand.

Afgelopen vrijdag vond de eerste halve finale plaats voor het LVK. Zoals reeds bekend zijn er verschillende deelnemers die zich zowel voor het ALVK als het LVK hebben ingeschreven.

Wij, de organisatie van het ALVK, vragen ons daarom af waarom het LVK iedereen door laat gaan naar de halve finale, ondanks een inschrijving bij het enige echte konkoers.

Volgens ons kunnen er een aantal zaken aan de hand zijn:

– Stichting LVK en L1 willen het ALVK een hak zetten door slechte artiesten (waarschijnlijk betaald) te laten deelnemen en halve finale plaatsen te vergeven, zodat het ALVK geen deelnemers meer heeft;
– De jury van het LVK heeft last van schizofrenie of een bipolaire stoornis. Ze weten niet meer wat goed is en wat slecht, of denken dat ze een bekend nummer hebben gehoord, wat eigenlijk niet zo is. Waarschijnlijk komt dit door Facebook;
– Deelnemers maken een tikfout bij opgave. Dit is de verklaring waarom het LVK 203 inschrijvingen heeft en het ALVK slechts 11. Er moeten meer slechte liedjes zijn dan 11.

Tegen wie juridische stappen worden ondernomen weten we nog niet. Suggesties zijn welkom via dikkeneut@gmail.com of op Facebook. De psychologische bijstand is eventueel bedoeld voor juryleden die dit op prijs stellen, we maken ons zorgen dat de echte betekenis van de vasteloavendj aan erosie onderhevig is.

Mochten er nog (halve) finalisten zijn die het licht zien; aanmelden voor het ALVK kan altijd.