De timing van de zingende vastelaovesvliegtuigmaatschappij en oud LVK-finalist Alaaf Airlines uit Helden is perfect. Drie van de vijf stewardessen, Laura Opstals, Ellen Peeters en Marieke Peeters, zijn midden in het drukke vastelaovesseizoen zwanger. De ‘crew’ van Alaaf Airlines, die verder bestaat uit de stewardessen Anne Peeters, Cindy Zelen en de piloten René Thijssen en Rob Zelen, zal hierdoor met een kleinere bezetting meedoen aan de tweede halve finale van het LVK, vrijdag 13 januari in de L1-studio in Amby. Burgemeester Wilma Delissen va de Gemeente Peel en Maas, waar Helden onder valt, noemt de situatie uniek. ‘Als het je lukt met vastelaovend als trio bijna tegelijkertijd zwanger te zijn, dan gaat dat de boeken in‘, aldus Delissen in een reactie.

Ondertussen komt er via het facebook-account van Alaaf Airlines Breeking Niejs binnen: het eerste stewardessje is afgelopen donderdag al is geboren! Het gaat super goed met moeder Marieke en dochter Lotte. L11Alaaf zegt: enorm proficiat!!